EL CONSOLAT ÉS DEL BARRI!

Escrit de suport al: GRUP D’ESTUDIS DEL COLL – VALLCARCA.

Des de fa quasi tres anys el Grup d’Estudis del Coll – Vallcarca, amb el suport de més de trenta entitats i col·lectius d’arreu del districte, va encetar una campanya per la recuperació de la finca del “Consolat” (antic consolat de Dinamarca). La cessió d’aquesta propietat a la Diputació de Barcelona es va fer amb la condició i l’objectiu de que fos destinada, tant a un espai per a la investigació educativa com per a un espai polivalent per a qualsevol activitat cultural del barri.

La demanda del Grup d’Estudis és clara i rotunda, que la Diputació cedeixi el “Consolat” a l’Ajuntament perquè, a través del Districte, es pugui utilitzar com espai cultural on poder instal·lar el Museu del Còmic i la Il·lustració de Barcelona. Així mateix es podria utilitzar aquest espai, ara mateix abandonat, per diferents activitats que poguessin gestionar algunes associacions i col·lectius del barri (espais cooperatius, espai jove, concerts, etc.)

En tot aquest temps s’ha fet difusió a diversos mitjans de comunicació d’aquesta situació, de fet es va aconseguir que alguns partits polítics, prenguessin com a seva aquesta reivindicació. Però a hores d’ara cap membre d’aquests partits s’ha tornat a posar en contacte amb el grup d’estudis del Coll. S’han fet reunions amb el conseller de cultura del districte, senyor Eugeni Rodoreda, també en els plenaris i els consells de districte s’ha demanat informació de com estava la cessió del Consolat, però sempre es diu el mateix: s’està negociant amb la Diputació.

Des del Grup d’Estudis del Coll – Vallcarca i la assemblea de Vallcarca, tenim assumit, que als polítics del districte els hi costa pujar més amunt de la línea de la plaça de Lesseps – Travessera de Dalt, però exigim:

1º) Poder obrir el consolat per veure l’estat de l’immoble.

2º) Resolució d’una vegada per totes de la cessió del Consolat.

3º) Permís al grup d’estudis del Col l- Vallcarca per instal·lar el Museu del Còmic i la Il·lustració al Consolat, així com la participació en el mateix espai d’altres associacions i col·lectius del barri.

4º) Respecte i protecció per altres espais que són patrimoni del barri de Vallcarca com Can Carol.

 

EL CONSOLAT ÉS DEL BARRI!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s