La votació de l’MPGM de Vallcarca amenaça el futur de mig centenar de famílies

Som una cinquantena de famílies i mitja dotzena de comerços les afectades per la votació, aquest divendres, de la modificació de l’MPGM de Vallcarca. Si el pla no s’aprova tal i com va sorgir del procés participatiu del barri som moltes les persones que ens podríem veure seriosament afectades per la decisió, i trobar-nos al carrer. Aquestes famílies i comerços estem instal·lades al conegut com a triangle d’Avinguda Vallcarca que, pel que sembla, és moneda de negociació política entre els partits de cara a donar llum verda al pla popular negociat i debatut pel barri durant anys.
Us recordem que la modificació de la MPGM que afecta a l’àmbit del concurs ha estat fruit del esforç sostingut durant els darrers anys del veïnat d’aquest barri, que ha participat activament a jornades de treball, taules de concertació, processos participatius, així com a plens de districte, als consells de barri i al carrer.
Durant tot aquest procés s’han fet renúncies per arribar a consensos, resoldre contradiccions, modular expectatives… Ara que ens trobem en un moment crucial no podem deixar de sentir inquietud, perplexitat, decepció, enfront la possibilitat que tot aquest treball de forta implicació veïnal s’esvaeixi. I que ho faci per interessos del tot partidistes a les portes d’unes eleccions municipals que es preveuen molt disputades i que, pel que sembla, ens poden convertir en la moneda de canvi dels partits.
Ara bé, el que continua presentant-se com un escull irreconciliable és el manteniment o enderroc del Triangle. El lloc on vivim i treballem. Casa nostra.
Considerem que la consigna No més enderrocs és un pilar fonamental de les reivindicacions de part del veïnat des de fa ben bé quinze anys i creiem que ara no hauria de ser negociada sota la taula. I no es pot presentar al barri com a moneda de canvi al retorn a l’infame pla de 2002. No és plata o plom. No és tot o res. Creiem que les nostres cases, els nostres comerços, no son moneda de xantatge després de tot aquest procés de participació.
Si una cosa ha demostrat el moviment veïnal en els darrers anys és que, amb imaginació i valentia, res és impossible. I per això,insistim comuniqueu-vos, parleu, negocieu, trobeu solucions (que existeixen) per a permetre un barri millor on les veïnes del triangle conservem el nostres habitatges a Vallcarca i Barcelona.
La votació de l’MPGM de Vallcarca amenaça el futur de mig centenar de famílies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s