La lluita dóna els seus fruits

A Vallcarca estem de celebració. No podem fer més que felicitar-nos per l’aprovació, avui, de la modificació de l’MPGM de Vallcarca. Una aprovació que desfà un greuge històric i que culmina, parcialment, una llarga i sostinguda lluita veïnal per un futur millor al barri.
Aquest MPGM és el fruit de la perseverança en la lluita del veïnal per revertir els efectes devastadors que l’anterior pla urbanístic, havia provocat al barri. Venim d’una lluita constant per aturar els enderrocs, per recuperar el tramat de barri-poble, per lluitar contra l’elitització, per exigir la participació veïnal per refrendar tota proposta. Després d’anys de propostes, de consultes a peu de carrer, de donar voltes als plànols, de presentar un pla popular, obtenim el fruit del nostre esforç.
Aquest no és el MPGM dels Comuns. No és l’MPGM de la Colau. És el fruit del consens més ampli obtingut al barri en dècades, allunyat de tota sigla partidista. És el fruit perseverant i tossut del veïnat, de la seva lluita, de ser un corcó a tot equip de govern. Tot un esforç per revertir el greuge d’anys i anys d’abandó i males pràctiques i tornar a construir un barri per a la seva gent. No ens ha estat gens fàcil arribar fins aquí. Ningú ens ho ha posat fàcil. Però la lluita dóna els seus fruits.
Però aquesta celebració no és total. No ho pot ser. L’MPGM avui aprovat no inclou tot el barri afectat pel pla de 2002 i, per tant, encara ens queda molt barri per lluitar. Lamentem, també, que no hi hagi hagut la valentia d’aprovar el pla tal i com va ser consensuat pel veïnat i que l’enderroc del triangle encara pugui estar sobre la taula d’alguns. No ens cansarem de dir que al barri ja no hi volem més enderrocs. Sobre la taula ens queda resoldre el tema dels privats, on exigim que promotors com Nuñez y Navarro o Fité SL, que es van veure misteriosament beneficiats per aquell pla, apliquin el lloguer regulat a les seves futures promocions. I s’haurà de garantir al futur PMU previst per a la zona d’habitatges del «triangle», que serveixi per rehabilitar i no enderrocar cap més edifici.
S’haurà de veure com completar un pla d’usos que fomenti l’economia circular, social i cooperativa, enfront de l’economia del turisme i serveis que aporta treball de poca qualitat.
S’haurà de donar l’última empenta per a la construcció de l’Institut Vallcarca.
És per això que la batalla continua i que cada dia hem de ser més per construir el barri que volem.
Avui però, a celebrar-ho!
vkk28setweb
Vallcarca, 28 de setembre de 2018
La lluita dóna els seus fruits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s