Els fets de Vallcarca

COMUNICAT ASSEMBLEA DE VALLCARCA I ASSOCIACIÓ DE VEÏNS SOM BARRI

Des de l’Assemblea de Vallcarca i l’Associació Veïnal SOM BARRI s’ha treballat intensament als últims anys, influint de manera decisiva en el disseny de la Vallcarca de demà. La participació en tots el processos que han afectat al barri ha garantit, entre altres coses, la conservació dels futurs equipaments de Can Carol i la Fusteria. Sense l’actuacio veïnal ja no existirien ni l’un ni l’altre: que tothom en sigui ben conscient.

El veinat organitzat de Vallcarca ha influït en la recent aprovació de la modificació de l’MPGM: s’ha reunit amb la majoria de partits polítics, ha participat en taules d’urbanisme amb altres entitats i associacions i ha pressionat per fer-ho tot possible. Tot i això, hem sigut sempre conscients que el gran repte de Vallcarca seria garantir habitatge assequible per a la gent del barri i que caldria treballar per evitar l’augment desmesurat dels preus del lloguer i de compra dels pisos construïts als solars privats. Cal tenir en compte que al barri es poden arribar a construir en els pròxims temps uns 500 nous habitatges només als solars de Núñez y Navarro.

Gràcies a la pressió constant que l’Assemblea de Vallcarca i l’Associació Veïnal SOM BARRI va realitzar, es va aconseguir asseure al grup Núñez y Navarro a una taula. Així, es va iniciar una negociació a la qual l’Ajuntament s’hi va voler afegir en clau de mediació. Vam valorar molt positivament aquelles reunions com a inici d’un diàleg on Núñez y Navarro es va comprometre a destinar a lloguer regulat, per “sota del preu objectiu de mercat”, 16 habitatges d’una mateixa unitat/edifici. A data d’avui però, segueixen sense especificar una dada tan crucial com què i quant significa aquest “sota del preu objectiu de mercat”.

Al punt al que estem, considerem del tot insuficient aquesta proposta, doncs sabem que l’empresa no té perquè complir aquests acords (no vinculants) que, a més, considerem massa indefinits. Volem fets, legals i amb garanties. Demanem a Núñez y Navarro que accedeixi a seguir negociant per signar un acord, CONCRETANT el nombre d’habitatges destinats a lloguer regulat per edifici i fixant, amb l’Ajuntament, el preu d’aquest lloguer regulat. I així amb tots els edificis que té projectats al nostre barri.

Sense aquests mínims de concreció, no deixarem de lluitar i mobilitzar-nos. Ens hi juguem molt, no només a Vallcarca: a tot Barcelona. El grup Nuñez y Navarro no pot ometre les seves responsabilitats al barri, com un dels agents i actors principals de la devastació dels últims anys. Està en deute amb el barri i ara és moment de resoldre-ho.

Assemblea de Vallcarca / AV Som Barri
Vallcarca, 30 de novembre del 2018

Els fets de Vallcarca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s