Proposta per a Núñez y Navarro (gener 2019)

Fa temps que des dels col·lectius que ens trobem a l’Assemblea de Vallcarca, estem treballant el que ha de ser la nova promoció urbanística privada al barri. De fet, moltes vegades hem expressat la nostra preocupació per com es desenvoluparà la fase de construcció de Vallcarca més enllà de l’àmbit del concurs desenvolupat al llarg de 2018.

En aquest sentit hem intentat, no poques vegades, involucrar els privats en la construcció d’un barri que ni el·lititzi l’habitatge, ni expulsi a més veïnat. Hem fet propostes per harmonitzar, en la mida del possible, els interessos privats amb la construcció d’un barri popular, on es garanteixi l’accés a l’habitatge,  on hi hagi comerç de proximitat i zones verdes.

Arribats a aquest punt se’ns torna a demanar més gestos, actes de fe, actes de bona voluntat, etc. i nosaltres diem: emplacem-nos a parlar, establim uns punts de negociació, posem negre sobre blanc. Considerem imprescindible entomar la negociació iniciada l’any passat abans que la constructora Núñez y Navarro comenci qualsevol activitat al barri relacionada amb les seves promocions. Siguin cales de terreny o el que sigui. Aquestes propostes són el punt de partida per asseure’s a negociar i concretar la declaració d’intencions a que vam arribar llavors. Qualsevol relació de confiança caldrà construir-la sobre una taula de negociació. El greuge és llarg i cal ser-ne conscients en tot moment.

Així les diferents entitats, col·lectius i individualitats que ens trobem a l’Assemblea de Vallcarca proposem com a marc de negociació els següents punts:

 1. Percentatge d’habitatge de propietaris privats destinats a  lloguer/venda regulat/da: 63% (suma de rendes molt baixes, baixes i mitjes-baixes, dades de la renda familiar disponible 2016 districte de Gràcia), a totes les Unitats d’Actuació.
 2. El preu m² de referència serà el preu del lloguer de protecció oficial establert a la zona per la Generalitat de Catalunya. Aquesta referència també serà d’aplicació als habitatges destinats a la venda.
 3. L’Ajuntament haurà de generar una bossa de candidats per aquests habitatges, amb un màxim d’ingressos i amb preferència per persones de la zona afectada i del barri.
 4. La durada del règim de lloguer regulat ha de ser de mínim 75 anys (una generació).
 5. La durada dels contractes ha de ser de 5 anys i la pujada de preus del lloguer s’ha de fer segons l’IPC.
 6. S’haurà de concretar tot en un contracte únic per tots els llogaters que accedeixin al lloguer regulat.
 7. Els pisos de lloguer regulat han d’estar repartits per totes les promocions.
 8. Els usos dels baixos hauran d’estar regulats d’acord amb el model de barri consensuat a les jornades participatives (comerç de proximitat, tallers, evitar pisos turístics i grans superfícies, etc.)
 9. Respecte de les alçades consensuades a l’MPGM.
 10. Promocions de diverses tipologies (70, 80, 90m2), per evitar micropisos turístics i/o regulats i macropisos que elititzin el barri.
 11. Respecte per la fesomia de barri-poble (control sobre l’estil constructiu).

ASSEMBLEA DE VALLCARCA
Gener del 2019

Proposta per a Núñez y Navarro (gener 2019)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s