El Fum Ens Mata

Bon dia gent de Vallcarca,

Quan diem que aquí al barri “el fum ens mata” no estem fent cap mena de sensacionalisme ni utilitzant una metàfora. No és un joc de paraules. Estem literalment posant sobre la taula un crit d’alarma. Un crit recolzat per estudis recents sobre la contaminació que ens situa com un dels barris més contaminats de Barcelona. Una ciutat on cada any prop d’un miler de persones moren a causa de malalties associades a aquesta contaminació, de la qual els cotxes són una de les causes principals.

El fum ens mata aquí i ara, i el fum de la contaminació a les grans ciutats del món s’ha revelat com a un dels grans problemes que, continent a continent, posa en perill avui la nostra salut. La contaminació urbana és un dels molts senyals que el planeta ja no dóna més de si. Un dels molts indicadors que ens avisen, rotundament, que si no fem un canvi dràstic, caminem, com si fóssim ovelletes estúpides cap a la nostra pròpia extinció. El fum ens mata, fruit de la cobdícia, les ànsies d’acumulació de riquesa, la hipocresia d’un sistema malalt, que només pot oferir malaltia, en un cercle viciós desbocat amb rumb cap al no-res.

La lluita contra aquest assassinat del planeta a càmera lenta, s’ha de lliurar a escala planetària sí, però sobretot barri a barri, carrer a carrer, cantonada a cantonada. I per això estem aquí. Per dir prou. Que això ja no ho podem aguantar més. Reivindiquem accions concretes que contribueixin a pal·liar l’atemptat quotidià perpetrat contra les nostres vides. Les vides de la canalla als centres escolars, les vides dels residents als seus domicilis, les vides de la gent gran quan passeja. Aquesta avinguda, una autèntica autopista urbana, sotmet el veïnat del barri a una tortura permanent que exemplifica la insostenibilitat d’un model que s’ha d’impugnar radicalment: el capitalisme.

Volem:

1. Reducció del trànsit motoritzat a Av. Vallcarca. De 4 a 2 carrils

2. Carril bici a tota l’Av. Vallcarca

3. Ampliació de voreres

4. Vegetació i bancs a les zones guanyades

5. Augment de passos de vianants

6. Reducció del trànsit motoritzat al c/ Bolívar. De 2 a 1 carril

7. Pla urgent de protecció ambiental dels entorns dels centres escolars del barri

Advertisement
El Fum Ens Mata

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s