Concentració Sorollosa contra el Pla Endreça


Avui, l’Ajuntament de Barcelona, de la mà del Tinent d’Alcalde i Director de l’Àrea de Prevenció, Seguretat i Convivència Albert Batlle, havia de venir a Vallcarca a presentar les conclusions del procés participatiu de la nova “Ordenança de Convivència”.

Davant d’aquesta situació, diferents entitats i col·lectius veïnals vam decidir convocar una concentració sorollosa en rebuig a la política estrella de l’actual govern municipal: l’anomenat “Pla Endreça“, una campanya sota la qual s’està perseguint i assetjant als col·lectius més vulnerables de la ciutat. Alhora que s’equipara la pobresa amb la brutícia a través d’una agressiva campanya propagandística, veiem com es presenta la mà dura policial com a “solució” a tots els problemes, ignorant intencionadament intervenir de manera efectiva sobre les causes socials i econòmiques que els generen. Simultàniament, l’Ajuntament del PSC continua venent la ciutat i estenent la catifa vermella als grans interessos econòmics i al turisme, arribant a punts tan baixos com els de la infame desfilada de Louis Vuitton al Park Güell.

Per si tot això fos poc, el Moviment per l’Habitatge fa mesos que denuncia la inoperància del Consistori davant una crisi habitacional de proporcions històriques. L’Ajuntament de Barcelona és un gran tenidor immobiliari i sembla comportar-se com a tal amb els milers de pisos que gestiona: els sindicats de la ciutat afronten regularment desnonaments, negatives a oferir lloguer social i la manca del manteniment dels edificis de l’Institut Municipal d’Habitatge de Barcelona, alhora que, incomprensiblement, es deixen centenars d’habitatges buits. Pel que fa al nou protocol d’allotjaments temporals per a famílies desnonades, també queda clar quins són els interessos del govern socialista: amagar, allunyar i treure’s de sobre a les persones més pobres, que no tindrien cabuda a la Barcelona dels hubs, les fires i els grans esdeveniments internacionals.

En el cas de Vallcarca, recordem que fa temps que l’Administració ha posat al punt de mira a la comunitat gitana-romanesa del barri, amenaçant d’expulsar a més de 22 famílies dels locals i barraques on viuen, sense oferir cap mena d’alternativa palpable. Al mateix temps, el veïnat ha de veure com un bloc sencer d’habitatges de propietat municipal, ubicat a l’Av. Vallcarca 97, fa més de 2 anys que roman buit.

Finalment, sembla que l’acte s’ha cancel·lat sense explicació. Des dels diferents col·lectius de Vallcarca valorem aquesta reculada com una petita victòria: només l’organització veïnal, sindical i popular pot inspirar als governs el respecte que mereixem. Per una Barcelona dels barris i de les veïnes, on la vida digna sigui possible!

AV Som Barri
Sindicat d’Habitatge de Vallcarca
Heura Negra Assemblea Llibertària

Concentració Sorollosa contra el Pla Endreça

Deixa un comentari