Com va anar la nostra reunió amb Núñez y Navarro (19 d’abril)

Ahir 19/4 membres de l’Assemblea Vallcarca, AFA Montseny i Volta Arquitectes en representació de l’Ampa La Farigola, Ampa CEIP Rius i Taulet, Ruderal Associació per a la promoció de l’habitatge cooperatiu a Vallcarca , l’Antic Forn de Vallcarca, l’Observatori de Vallcarca, l’Ateneu Popular de Vallcarca, Heura Negra Assemblea Llibertària de Vallcarca, el Grup d’Estudis del Coll Vallcarca, l’Associació Veïnal de Vallcarca i l’Associació de Veïns Pro-Vallcarca, vam tenir una reunió amb el segon propietari majoritari de Vallcarca, el grup Núñez i Navarro, per fer-li saber el nostre rebuig frontal al seu projecte d’edificació al nucli antic de Vallcarca.

El grup immobiliari Núñez i Navarro ha estat un dels actors principals, juntament amb Bagursa i les diferents administracions de l’Ajuntament de Barcelona, de la destrucció del nostre barri.

Ara, amb el barri en reconstrucció, la seva proposta és gentrificadora i després del greuge ocasionat pel seu afany especulador, fins i tot humiliant. Projecten habitatges d’alt nivell adquisitiu que a més trenquen amb un dels consensos veïnals més sòlids: la protecció del nucli antic de Vallcarca.

Estem immersos, des de fa anys, en un procés decisori per l’ordenació del nostre barri. Volem decidir el seu disseny i els seus tipus d’habitatge: que aquests siguin sostenibles i assequibles, que s’integrin a l’entorn i que promoguin la cohesió social.

Aquests són criteris consensuats per una àmplia majoria del veïnat en unes taules de treball organitzades l’any 2014 per l’anterior govern municipal. Aquesta immobiliària no s’ha avingut a respectar aquests criteris: els seus projectes ni conserven la trama urbana ni s’integren a l’entorn, i estan lluny d’impulsar cap mena de cohesió social.

Després d’aquesta darrera reunió, aconseguida de forma reivindicativa, han manifestat la seva disposició a reconsiderar el seu projecte i entrar a negociar a tres bandes amb l’Ajuntament i el veïnat organitzat. El govern municipal mai ha estat transparent amb nosaltres sobre com portava les negociacions amb aquesta immobiliària, argumentant que hi havia poca cosa a fer. Ara volem ser presents en aquesta negociació per exposar els nostres criteris i exercir el dret a decidir el futur del nostre barri. Exigim a l’Ajuntament que en el plaç més breu possible de temps convoqui aquesta reunió.

Com va anar la nostra reunió amb Núñez y Navarro (19 d’abril)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s